x tukar url

Sunday, June 2, 2013

Berhati - hati lah Muslimah ku..

berhati2 wanita muslimah di luar
sana..taktik memikat yg biasa di gunakan..seseorang lelaki pic fb nya dengan memakai jubah serbe lengkap n beserban..or tiada pic di fb nya..memulakan dengn komen kata2 hikmah,hadith dalil..menasihati muslimah tersebut..kata2 pujangga dan sebagainya...kemudian menyakan kehendaknya ingin berkenalan.bertanya nama.belajar dimana..tinggal di mana dn sebgainya..

takut2 nanti terjadi kepada seorang sahabat apabila suami yg dinikahi nya rupenye penipu yg sudah menipu ramai popuan..termasuk dirinya entah ke berapa die dah kahwin..trgetnya wanita bertudung labuh or berniqab..die akan menceraikan isterinya tidak smpai 3 bulan kahwin or selepas di dapati isterinya dah mengandung dengan alasan isteri nya bukan lah wanita solehah yg ingin di cari..isterinya kemudian di cerai n ade yg ditinggalkan tanpa diberi kan nafkah..

Antara taktiknya:
seperi yg sy nyatakan diatas..
suaranya merdu dalam mengalunkan bacaan Al-Quran
Fasih hadith or dalil quran
ayat nya: " mahukah ukhti menjadi halal buat ana?"
ayat nya:" mahukah ukhti menjadi kekuatan dalam medan dakwah bersama ana?"
family nya juga dikatakan bersubahat dengannya.. so pastikan anda siasat latar belakang laki tersebut..bukan berserah sahaja cinta selepas nikah..

p/s: tidak ku faham golongn seperti ini..adakah mereka menggunakan agama untuk memikat wanita?jika berminat awat x terus jumpa walinya...or terus menyatakan hasratnya?husnuzon...

Ilmu tanpa Amal Ibarat Pohon Tanpa Buah

Reaksi:

0 ulasan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...