x tukar url

Monday, April 29, 2013

Jaulah 5 Hari Part 1 - Cameron Highland

1 minggu yang sangat happy dan memenat kan..kerana apa?minggu lepas adalah wkt bg aku untuk daftar sem khas di Kolej Universiti Islam Sultan Azlan Shah..tapi minggu ni kelas x start g..so aq pon kebosanan lah  kat umah. tibe2..23/4/2013.aq di call oleh seorang junior ku muslimat yg ingin meminta bantuan ku untuk drive kereta untuk menziarah ibu sahabat kami tuan presiden MPP Kuisas yang baru sembuh dari sakitnya..aku puun pe g kebetulan tuan presiden juga adalah sahabat ku..so hari itu kami pergi ke sana dan tdo di rumah beliau..ibu n ayah nya sangat sporting kowt..

Malam itu gak deme wat keputusan dah alang2 sewe kete Jom g Cameron Highland..waa..betol ke deme ni...skati jer plan saat akhir.deme kate deme ok..p aku yg driver?jalan dah lah berbukit..menakutkan.p xper..aku join..ne tau t zaujah ajak g bulan madu kat situ..hehe..

Esoknya 24/4/2013 kami menziarah pula Mantan Pengerusi Kelab Steadfast KUISAS..haha..mcm2 kowt deme ni.mak die pun sakit gak..sempat juga kami ziarah .then terus ke cameron.firsttime kowt aq g..jalan nya sangat sempit...aku dari kuala kangsar ke sane ikut simpang pulai..jalannya yg licin kerna hujan dan berkabus..


mcm2 lah kami borong...p yg bestnya wkt di tanah rata brinchang..di kfc sane xde aircond..tau2 je kami kesejukan..yg lagi tabiknya.. kat sane kfc ade surau..waa,,kfc pertama ada surau yg aku penah tengok..tepat kol 9 malam kami turun pulang ke rumah.hurmm...sangat penat tapi puas hati..

wahai si dia..insyaAllah nanti kita pergi bersama yer..ngehh:-)














Thursday, April 25, 2013

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2013


Program "Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur"
Tarikh : 26 April - 5 Mei 2013
Tempat : PWTC Kuala Lumpur
Masa Operasi : 10 a.m - 7 p.m ( Isnin - Khamis )
10 a.m 9 p.m ( Jumaat, Sabtu, Ahad dan Cuti Am )

MASUK PERCUMA


p/s: Pilihan saya? Saya akan pergi bersama sahabat2 pada sabtu ni 27 April 2013. Mog kiter serbu ramai2.Voucher blh gune x?x gube lagi ni..hehe

(~_^)/









Friday, April 19, 2013

TAHNIAH PEMANTUN KUISAS




Tahniah buat pemantun2 KOLEJ UNIVERSITI ISLAM SULTA AZLAN SHAH yang berjaya merangkul Anugerah Busana Terbaik dalam Pesta Pantun Bestari Peringkat Kebangsaan 2013 di UNIVERSITI MALAYA, Walaupun masih belum mencapai Piala Kejuaraan,Tapi TAHNIAH kerana memberi saingan sengit kepada wakil2 dari universiti tempatan yang lain sehingga melayakkan ke suku akhir walaupun ini penyertaan pertama anda ! Cubaan yang baik Tahniah ! Cuba lagi tahun depan ;)

JOHAN : USM
NAIB JOHAN : UIAM
BUSANA TERBAIK : KUISAS




Siapa Sangka sahabat ku bakal bergelar IBU


xsangka aku...kawan same sek ren dulu..nak tau sek ape?Sek Ren Agama Masjid Muadz Bin Jabal Setiawangsa.
dulu hingusan jer...main kejor2...sangat ganas...asyik gadoh ngan aku..kecik je die dulu..muke pon sengal2..p siapa sangaka...mereka kini ada yg sudah berjaya..meraka sudah menjadi suami orang..ade yg sudah menjadi isteri orang..siapa sangka mereka kini hansome2 n sangat canti belaka..siapa sangka mereka ada yg sudah bergelah ustaz n ustazah..siapa sangka mereka kini sudah menjadi ibu n ayah..

masih ku ingat kawan ku seorang wanita yg sering cari pasal dengan diriku...paling aku xakan lupe..de ke patut nuget bersos yg die belum makan tibe2 die campak kat aku..abis baju ku kotor..p kini die bakal menanti kelahiran anak sulung xlama lagi..siapa sangka kan?semoga selamat melahirkan anak yg soleh/solehah..n semoga menjadi ibu yg terbaik wahai sahabat ku..

Dulu guru/ustaz /ustazah yg mengajar kita..p siapa sanga akan datang kita bekerjasa seangkatan dengan mereka?err..segannyer..nak pulak klo kita jadi bos mereka..erk...lagi segan..hehe..

Mereka sudah..ANDA BILA?? terbaik (~_^)/



Lembaran baru Setiawangsa




Siapa Sangka semalam Jumaat (malam) area Setiawangsa sudah bertukar rupa..dah mcm bandar islam dah..baru ku sedar ramai juga golongan beserban berjubah tdung labh berniqab di sana..dimanakah mereka menghilang sebelum ni?

Jejaknya kaki ku di Masjid Muadz Bin Jabal diri tertanya2...benarkah sini adalah Setiawangsa?wou..comei nya umur 5 tahun sudah berniqab bersama ayahnya tersayang...waa..dah cam up town dah masjid ni..

tahniah MASJID MUADZ BIN JABAL>>> anda telah Buktikan KL JUGA BOLEH BERUBAH!!

Alhamdulillah..di sini lah juga tempat diriku mengenal apa itu islam dan iman..di sini terukir 1001 kenangan... harap program ini berterusan ...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...